Akik inspirálnak 2. rész - Jancsó Gergely

Mivel az emberek és rendezvények után leginkább az épület/épület belső/enteriőr fotózás érdekel a legjobban, ezért a sort Jancsó Gergellyel folytatom. 

Gergő egy elismert, fiatal fotós és vlogger. Fő csapásiránya a szakmában az épület belső, enteriőr fotózás. Körülbelül egy évvel ezelőtt bukkantam rá a leghíresebb videó megosztó portálon és azóta nyomon követem munkásságát. Véleményem szerint a Jancsó stílus legalapvetőbb ismérve a fényfestés technika (részletesebben írok majd erről egy másik bejegyzésben), amit ez a srác kimagaslóan művel. Személy szerint én is meg szeretném tanulni ezt a technikát, mivel drasztikusabbá, világosabbá, eladhatóbbá teszi a kész képeket.

Mint ember, szinte azonnal szimpatikussá vált számomra, hiszen azt vallja, hogy amióta fotózással keresi a kenyerét egy percet sem dolgozott. Én is hasonlóan érzek, amikor fotózok. Számomra ez nem munka, sokkal inkább „játék”, aminek minden pillanata örömmel tölt el és felszabadít.

Kedvenc idézetem is tőle származik: „Hiszek abban, hogy a kép történetet mesél.”

Abszolút egyet értek ezzel a kijelentésével, mivel nagyon fontos, hogy egy fotót látva bele tudjuk képzelni magunkat a mondanivalóba, vagy épp átjöjjön a boldogság pillanata. Épület fotózásnál pedig ránézve a képre, érezzük úgy, mintha mi is ott lennénk az adott helyen, vagy keltsen bennünk vágyat, hogy mi is eljussunk ide.

Összegezve, Gergő egy igazán inspiráló személyiség. Munkássága minden fiatal, vagy kezdő fotográfus számára irányadó és követendő példa kell, hogy legyen.

Zárásként néhány fotó (amatőr) tőlem a témában:

img_5235v3.jpg

_dsc2666.jpg

img_5233v2.jpg

img_1577.jpg

img_5226v2.jpg