Mi az én utam a fotózásban?

Egyre inkább foglalkoztat az a kérdés, hogy a fotós képzés befejeztével milyen irányba specializálódjak? Mi lenne az én utam fotósként? Több téma is érdekel, mint például rendezvények, műtermi fotózás, portré, épületek, természet.

kerdojelesember.jpg

Nem egyszerű a döntés, mivel a túrázás kombinálva a fotózással, számomra hatalmas kikapcsolódás. Az épületeket is szeretem megörökíteni, legyen szó koros vagy akár modern létesítményekről. Embereket azért szeretek fotózni, mert ezzel örömet szerezhetek nekik, kiszakíthatom őket a hétköznapokból, mosolyt varázsolva az arcukra. Legalábbis jó esetben :)

Melyik az a szakág, amelyben, mint leendő fotográfus, hivatásszerűen dolgoznék? Melyik az a terület, ami megmaradna hobbinak?

A legkeresettebb fotós az, aki rendezvényeket vállal, embereket fényképez. Bár ez így nem teljesen igaz…nagy az igény az épület belső, gasztro fotózás stb. iránt is, ami a megrendelőnek profitot termel a jövőben.

Világ életemben emberekkel foglalkoztam. Szívem szerint maradnék ezen a vonalon a fotózás terén is. De ez sajnos nem ilyen egyszerű. A jövőben szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni a blogra, a vlogolásra, mivel a hideg idő beálltával ezek háttérbe szorultak. Tervben van több téma is, amit videó bejegyzés formájában szeretnék megörökíteni. Itt vetődik fel a kérdés, hogy hivatásos fotósként, magánélet és munka mellett erre van-e ideje az embernek? Ha komolyan gondolom, akkor kell, hogy legyen.

A gondolataim ide-oda csapkodnak a témával kapcsolatban, ami talán érződik is az írásomon. Minél többet agyalok, annál több kérdés vetődik fel bennem. Messze még az ősz, amikor befejezem a fotós sulit, azonban nem mindegy, hogy egy időben kell megvennem a felszerelést a választott szakágnak megfelelően, vagy hónapról hónapra, tudatosan fejlesztem a gépparkot.

Folytathatnám a sort, feszegetve a fent leírtakat, de egyelőre hagyok mindent egy kicsit ülepedni.

Facebook: https://www.facebook.com/tokajifoto/

Instagram: https://www.instagram.com/tokajifoto/

Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UCwOE8PN1wT3SFzipYSawFuA