Tokaji Fotó

2019.jan.01.
Írta: Tokaji Fotó Szólj hozzá!

Mi az én utam a fotózásban?

Egyre inkább foglalkoztat az a kérdés, hogy a fotós képzés befejeztével milyen irányba specializálódjak? Mi lenne az én utam fotósként? Több téma is érdekel, mint például rendezvények, műtermi fotózás, portré, épületek, természet.

Tovább

Téli fotózás - tippek és trükkök

A téli táj fotózása nagyobb odafigyelést igényel, de ennek ellenére kihagyhatatlan a fotózást kedvelők számára. Gyönyörű a szikrázó hó, a kék ég, a fák ágait kiemelő zúzmara, de a havas városi kép is olyan hangulatot áraszt, amit máskor nem tudnánk megörökíteni.

Elkapni a megfelelő pillanatot, egy síelő mozdulatát a lejtőn, egy korcsolyát, ahogy karcolja a jeget, az érintetlen hóban az első nyomokat, a jégcsapokon megcsillanó napfényt akkor tudjuk legjobban megörökíteni, ha a a technikai részletekkel tisztában vagyunk, és már csak a kompozícióra kell összpontosítanunk.

cat-snow_png_653x0_q80_crop-smart.jpg

Tovább

Egy délelőtt a Vajdahunyad váránál

A hétvégén egy épület fotózási gyakorlatra került sor a fotós suli berkeiben belül, a Vajdahunyad váránál. Izgalmakkal teli várakozást éreztem a gyakorlati órát megelőző napokban. Szerettem volna a legjobbat kihozni magamból, ami sajnos csak hellyel-közzel sikerült.

Nem vagyok elégedett az össze hozott anyaggal, de mondhatnám azt is, hogy első alkalommal ez nem volt olyan rossz. Viszont tudom, hogy ennél többre vagyok képes. Valójában sosem vagyok teljes mértékben elégedett egyik fotómmal sem, hiszen azt vallom, hogy mindig van jobb kompozíció, mindig van hova tovább fejlődni. De ez így van jól, ez visz előre. Különben is hosszú út áll előttem és még csak az út elején járok…

Az elkészült fotókból íme pár elfogadható darab:

img_8622.jpg

Tovább

Akik inspirálnak 2. rész - Jancsó Gergely

Mivel az emberek és rendezvények után leginkább az épület/épület belső/enteriőr fotózás érdekel a legjobban, ezért a sort Jancsó Gergellyel folytatom. 

Gergő egy elismert, fiatal fotós és vlogger. Fő csapásiránya a szakmában az épület belső, enteriőr fotózás. Körülbelül egy évvel ezelőtt bukkantam rá a leghíresebb videó megosztó portálon és azóta nyomon követem munkásságát. Véleményem szerint a Jancsó stílus legalapvetőbb ismérve a fényfestés technika (részletesebben írok majd erről egy másik bejegyzésben), amit ez a srác kimagaslóan művel. Személy szerint én is meg szeretném tanulni ezt a technikát, mivel drasztikusabbá, világosabbá, eladhatóbbá teszi a kész képeket.

Tovább

A fotós játék, ami lázban tartja az egész világot!

Szeretsz fotózni? Esetleg meg is mérettetnéd magad? Fényképezőgéppel vagy telefonnal örökíted meg a téged körülvevő környezetet? Az mindegy, ez a játék neked való! Hogy miért?

Változatos kihívások, gyors, pörgős vagy több napos challengek és rengeteg fantasztikus fotó vár rád. Barátságokat köthetsz más fotósokkal, illetve tanulhatsz a munkáikból.

getting_started_as_a_photographer.jpg

Mindezt egy egyszerű applikáción keresztül megteheted. Ha felkeltette az érdeklődésed és szeretnél csatlakozni, akkor megköszönöm ha az én meghívómon keresztül regisztrálsz. Nem titkolom, ezzel némi plusz pontot szerzel nekem a játékban :)

Írj bátran és küldöm is neked a meghívót!

Csatlakozz a GuruShots táborához! Fotózásra fel!

Akik inspirálnak 1. rész - Brandon Woelfel

Úgy döntöttem indítok egy bejegyzés sorozatot, Akik inspirálnak címmel. Az első fotós, akivel kezdem ezt a szériát, az nem más, mint Brandon Woelfel.

Brandon az instagramon tett szert hatalmas követő táborra. Jelenleg 2,5 millió rajongója van, ami nem csoda, hiszen egyedi látásmódja és kreativitása lenyűgöző. Fotói színvilága igen egyedinek mondhatóak. Sokan próbálják leutánozni, többek között én is :) , de valahogy sosem lesz az igazi. Maga Bran személye adja hozzá azt a pluszt a képekhez, amitől tátva marad az ember szája.

Tovább